Rit 6: Madremanya

Vandaag begin ik aan mijn 6de en spijtig genoeg ook laatste rit hier in L'Escala. Ik heb al zeer mooie routes gereden en een groot stuk van de streek kunnen verkennen. Voor deze laatste rit ga ik nog eens naar mijn ondertussen favoriete gebied hier rijden. En zo vertrek ik via de gekende weg langs Albons, Tor en Verges richting Foixà.

 

Vroeg in de ochtend helemaal alleen op de baan

 

De 'top' in de verte zichtbaar tussen de fruitplantages

 

Voorbij Verges richting Foixà rij ik niet mijn gebruikelijke weg maar neem al eerder een afslag links om via een omwegje tot in Foixà te rijden. Een stuk dat ik trouwens al eens eerder had gedaan maar dan op de terugweg van de rit naar Muntanya dels Àngels. Zo passeer ik ook nog langs een groot veld vol met zonnebloemen.

 

Grote zonnebloemen in overvloed

 

Als ik Foixà voorbij ben rij ik verder door tot in het fantastisch mooie Púbol. Hier ga ik nu, zoals in mijn 2de rit naar Monells al aangehaald, wat meer over vertellen. Deze regio hier is ook de streek waar Salvador Dalí zijn leven heeft doorgebracht. Dus kan je nog heel wat aanwijzingen vinden van zijn rijkgevulde leven. En zo staat in Púbol naast het kerkje een 'Casa-Museu Castell' waar geregeld werken van Salvador Dalí worden tentoongesteld.

 

Kerkje in Púbol

 

Bordje ingang Casa-Museu Castell Gala Dalí de Púbol

 

Na dit mooie oponthoud vervolg ik mijn weg en kom ik op de baan tussen Madremanya en Monells. Hier sla ik rechtsaf en dan kom ik automatisch in Madremanya terecht. Dit is zowat het verste punt vandaag op deze rit. Zoals de foto toont ligt Madremanya op een heuvel met in het midden een kerk (of is het al een fort?) dat de hele omgeving lijkt te overschouwen.

 

Madremanya steekt af tegen de felblauwe lucht!

 

Na iets gegeten en gedronken te hebben kan ik aan mijn terugweg beginnen. Ik keer terug naar La Pera, waar ik met een hele grote boog via Flaçà, helemaal aan de andere kant van Foixà uitkom. Daarna vervoeg ik hetzelfde traject als de heenrit via Verges. Als ik in Tor toekom maak ik nog een zijsprong via Bellcaire d'Empordà om zo tot in Albons te komen. Van hieruit is het nog 10km tot ik terug aan ons huisje toekom in L'Escala. Ik maak in de laatste meters nog even halt voor een foto van de baai vanuit onze kant gezien.

 

Zicht op de baai bij ons achter de hoek

 

En zo kan ik deze zalige vakantie in schoonheid afsluiten met een laatste rit van 68km en bijna 670hm.

 

RouteYou track van de rit naar Madremanya