Rit 1: Lacets de Montvernier

 

De eerste dag, na de lange autorit, besluiten we diezelfde avond nog even de benen los te fietsen met een kleine rit. Het is nog mooi en warm weer dus kunnen we er maar beter van profiteren. Ook goed om al aan het klimmen en de hoogte te wennen. Ik had deze kleine klim, Lacets de Montvernier, ergens op het internet gevonden. Tot 2 jaar terug nog totaal onbekend. Maar sinds zijn 'ontdekking' in de Tour de France van 2015 wil iedereen deze afvinken van zijn bucket list. Rond 19u zitten we op onze fiets voor dit eerste ritje hier naar dat kleine, kronkelige wonderding! Als we het centrum uitrijden volgen we de iets drukkere toegangsweg die van de autoroute komt. Eens die overgestoken komen we op een rustigere weg aan de overkant van de vallei. Na een 5-tal km zien we de Lacets al tegen de bergflank liggen.

 

Profiel Lacets de Montvernier vanuit Pontamafrey

 

Zoals je op het profiel kan zien geen lange klim, amper 4km, maar wel redelijk steil en geen enkel rustpunt! En kronkelen dat het hier doet. Je zou er zeeziek van worden, en dat in de bergen! Sommige bochten liggen werkelijk boven elkaar. Voor deze eerste inspanning hier kan deze klim toch al tellen en komen we al redelijk op onze adem getrapt boven. Misschien ook omdat het nog drukkend warm is zo laat op de avond. We stoppen even om iets te eten en te drinken en genieten van het uitzicht.

 

Effe bekomen en iets eten en drinken

 

Sommige zijn al aan het juichen!

 

Na dit rustmoment zetten we onze rit verder. We blijven nu een tijdje op een plateau rijden. Als we voorbij Le Châtel zijn kunnen we aan de zeer technische afdaling beginnen naar Hermillon. We komen zonder problemen beneden en vervolgen onze weg op een rustig zijbaantje parallel aan de autoroute. Daarna rijden we deze onderdoor en komen terug toe aan de andere kant van Saint-Jean-de-Maurienne. Perfect voor een 1ste ritje hier van 20km met 480hm.

 

RouteYou track van de rit naar Lacets de Montvernier