Zomervakantie 2017: L'Escala

We logeren nu al een paar jaar in één van de mooie huisjes van Villa's L'Escala. Dit jaar verblijven we in een nieuw huisje, Villa Castillo. Gelegen in Plaça Puig Sec, tussen Platja de Riells en Cala Montgó. Het strand van Riells is waar de boulevard, of den dijk is, zoals onze kinderen het zeggen. Cala Montgó, hierop de foto, is waar de vele campings zijn. We blijven hier 2 weken tijdens de zomervakantie om te genieten van de zon maar voor mij dus ook om de streek per fiets te verkennen. De voorbije 2 jaar heb ik telkens mijn mountainbike meegenomen omdat tussen L'Escala en L'Estartit het mooie natuurreservaat, Parc Natural del Montgrí, ligt. Na die 2 jaar daar zo ongeveer alles verkend te hebben vond ik het eens tijd om met mijn koersfiets het binnenland in te trekken. De streek van Girona blijkt een fantastisch gebied te zijn om met de fiets te ontdekken, zelfs in de drukke zomermaanden. Hier volgt mijn eerste kennismaking aan de hand van 6 mooie ritten.


Totaal: 388km - 4714hm