Rit 3: Muntanya dels Àngels

Na een rustdag gisteren ga ik vandaag de bergen in. Om precies te zijn die ik tijdens mijn vorige rit voor mij zag liggen tussen Madremanya en Monells. De Muntanya dels Àngels! Ik zit al voor 8u op mijn fiets want ze voorspellen vandaag een warme dag. Ik ga mijn ondertussen al vertrouwde recept volgen qua aanrijstrook via Albons, Tor en Verges. Dat het na Verges, richting Foixà en Púbol al niet meer vlak is getuigen deze foto's.

 

Fantastisch weggetje nabij Foixà, maar niet vlak!

 

Op weg naar Púbol met daarachter de Muntanya dels Àngels

 

In Púbol sla ik rechtsaf om via La Pera een andere weg dan eergisteren te nemen en zo helemaal tot in Madremanya te rijden. Daar zie ik het bord al staan naar de beklimming van Els Àngels. Het profiel dat ik op internet had gevonden geeft een wat vertekend beeld van deze beklimming omdat ik alleen de duidelijk zwaardere laatste 5km doe vertrekkende in Madremanya, en niet het vlakkere deel beginnende in Corçà!

 

Profiel Mare de Déu dels Angels vanuit Corçà, ik deed alleen de laatste 5km vanuit Madremanya!

 

Deze 5km zijn al een serieuze beproeving omdat het intussen al enorm warm begint te worden. Gelukkig is het een bosrijke klim zodat ik grote delen onder de bomen in de schaduw kan rijden. Tijdens de beklimming zie je al de enorme antennemasten op de top staan en dat betekent hier in Spanje alleen maar dat je op het hoogste punt in de omgeving bent! Het fantastische uitzicht krijg je er dan ook gratis en voor niets bij! Hier op de top staat ook nog het Santuario de la Mare de Déu dels Àngels en je kan er ook nog iets eten en drinken op een terras. Ik zet mij aan tafel bij enkele andere Belgische fietsers die mij vroegen vanwaar ik kwam. Blijkbaar heb ik dan ook nog de steilste kant van deze beklimming gedaan. Een leuke anekdote van die mannen is dat Lance Armstrong in zijn hoogdagen hier in de streek verbleef om zijn Tour de France voor te bereiden.

 

Antennemasten op de top

 

Wat een uitzicht over de omgeving!

 

Nog fietsen tegen de gevel van Santuario de la Mare de Déu dels Àngels

 

Na wat gegeten en gedronken te hebben moet ik via dezelfde weg terug afdalen. En zo merk ik dat deze beklimming toch redelijk steil en kronkelig was want ik moet geregeld in de remmen gaan. Beneden gekomen in Madremanya sla ik nu rechtsaf richting Monells maar neem halverwege dezelfde weg van eergisteren in de andere richting naar Púbol. Ook in Foixà neem ik nog een andere terugweg dan de heenweg, kwestie van nieuwe stukken te ontdekken. Vanaf Verges loopt echter heel de terugweg over dezelfde als de heenweg. En zo kom ik iets voor de middag terug toe in L'Escala na deze 3de rit van 73km en bijna 950hm.

 

RouteYou track van de rit naar Muntanya dels Angels

 


Maak een Gratis Website met JouwWeb