Rit 4: Camallera

We zijn hier intussen al een week en ga vandaag aan mijn 4de rit beginnen. Het is zaterdag, een vertrek- en aankomstdag, dus ik hoop maar dat het niet te druk is op de weg. Ondertussen weet ik al wel hoe ik het best weg geraak uit L'Escala en straks terug zonder al te veel verkeer tegen te komen. Dus rij ik de eerste kilometers via Albons en Tor tot in Verges. Maar hier rij ik nu niet verder door richting Foixà maar sla rechtsaf. Hier volg ik de route zoals mijn eerste rit naar Valldavià, maar dan in omgekeerde richting tot in Garrigoles. Hier begint het al lekker omhoog te lopen met de gekende mooie uitzichten.

 

Uitzicht net voor Garrigoles

 

Tussen Garrigoles en Camallera loopt de weg constant op en af. Ik rij door bossen en langs weilanden. Met akkers die omgeploegd zijn en waar de 'strobollen' mooi liggen te drogen.

 

Strobollen!

 

Deze rit heeft toch weer een heel ander karakter dan mijn vorige ritten. Na Camallera volg ik eerst een spoorlijn tot in Sant Jordi Desvalls. Hier mag ik, héél laag bij het wateroppervlak, het riviertje Riu Ter oversteken en zal deze waterloop daarna nog een tijdje volgen.

 

Oversteek riviertje Riu Ter

 

Als ik na een paar kilometer wegdraai van dit riviertje krijg ik nog een stevige klim voor de wielen geschoven. Daarna volgt een mooie afdaling naar Foixà, maar van een andere kant langswaar ik nog niet gefietst heb. Na Foixà gaat het nog een groot stuk bergaf om daarna toch weer een 'klein knikje' over te moeten richting Parlavà. De verschillende uitzichten met het kerkje in de verte krijg ik ook hier weer in overvloed te zien.

 

Kerkje in de verte, 'bijna' geen wolkje aan de lucht

 

Na Parlavà sluit ik aan op dezelfde terugweg als mijn 2de rit van Monells. Als je een goede route hebt gevonden moet je er niet te veel aan veranderen. Makkelijk zat! En zo rij ik ook deze rit over Torroela de Montgrí terug naar L'Escala. Of nee, ik verander toch nog een klein laatste stukje! In Bellcaire d'Empordà laat ik de drukkere baan rechtstreeks naar L'Escala voor wat hij is en steek door naar Albons, om zo het drukkere verkeer toch nog te vermijden. En zo kom ik vandaag op mijn 4de rit aan 75km met ruim 700hm.

 

RouteYou track van de rit naar Camallera

 


Maak een Gratis Website met JouwWeb