Rit 1: Tour Gérardmer

Na een half dagje rijden met de auto staan we al voor de deur van 'Au Coeur des Lacs' in Gérardmer. We worden weer hartelijk onthaald door Christine & Martial. We kunnen direct inchecken en onze spullen op de kamer zetten. We gaan daarna meteen naar het dorpje om nog even iets te eten voor we straks aan ons eerste kleine tochtje hier kunnen beginnen. Kwestie van met voldoende energie te kunnen starten.

 

Een heerlijk bord pasta pesto

 

Na het eten terug even naar onze kamer om onze fietsuitrusting aan te doen. Het heeft toch nog even geregend daarjuist en het is niet zo warm dus toch de nodige laagjes voorzien. Als we allemaal klaar zijn kunnen we dan eindelijk vertrekken voor ons eerste kleine ritje hier. We verlaten Gérardmer noordwaarts en rijden richting Longemer. Hier moeten we een klein stukje een drukkere baan volgen maar slaan na een paar kilometer linksaf en komen op een heel rustig weggetje. Het loopt hier een paar keer op en af maar omdat de baan nog nat is hou ik het rustig. Het zou stom zijn al meteen de eerste rit tegen de vlakte te gaan. Zo komen we uiteindelijk op een iets bredere baan waar het een lang stuk bergaf gaat. Hier is de baan wel al droog dus kunnen we ons even wat laten gaan. Zo zijn we na iets meer dan 1u fietsen al in Granges-sur-Vologne aanbeland. Op dit verste punt van deze rit steken we een drukke baan over en mogen we opnieuw beginnen klimmen. Een redelijk lange klim al van ongeveer 10km tot in Liézey. Onderweg stoppen we even om iets te eten en drinken want intussen is de zon weer volop van de partij en begint het dus opnieuw serieus warmer te worden. En tijd voor een foto natuurlijk!

 

Ik, Johan & Geert

 

We blijven een tijdje op dezelfde hoogte fietsen. Om bij Liézey terug even wat te dalen. Dus mogen we daarna terug lichtjes bergop tot we uiteindelijk al zelfs boven de 900m uitkomen, het hoogste punt vandaag. Hier hebben we zelfs al een mooi uitzicht over het meer van Gérardmer.

 

Het meer van Gérardmer

 

Nu volgt er een heel steile, technische afdaling naar Gérardmer. Maar deze komen we gelukkig door zonder veel problemen. Zo sluiten we na ongeveer 2u fietsen dit eerste ritje hier af van net geen 40km en bijna 820hm. Niet slecht om de benen de eerste keer warm te draaien. Morgen staat, normaal gezien toch, de langste rit op het programma.

 

RouteYou track van de kleine rit Tour Gérardmer