Rit 2: La Redorte - Puichéric

 

Een beetje een rare rit vandaag. Het is iets minder goed weer dan gisteren. Geen zon en veel wolken, gelukkig geen regen maar een strakke wind van een kleine 5 Bft! Ik vertrek vol goede moed maar merk dat ik in het begin dus stevig tegen de wind in mag beuken. Tot overmaat van ramp kom ik na 5km tot de vaststelling dat ik mijn drinkbussen ben vergeten. Dus met veel tegenzin moet ik terug naar het huisje. Ik besluit hierna mijn route te verleggen zodat ik het eerste deel nu een klein beetje meewind heb. Ik rij daarna zuidwaarts richting La Redorte om nog maar eens vast te stellen dat we hier duidelijk in een wijnstreek zitten.

 

Eén van de vele wijngaarden

 

Hierna rij ik verder door de vallei langs de typische Zuid-Franse dorpjes. Om uiteindelijk in Puichéric uit te komen, zowat het verste punt op deze rit. Hier in de vallei is het duidelijk vlakker maar de bergen zijn nooit veraf zoals je goed kan zien. Deze liggen niet noordwaarts, waar de Pic du Nore zich bevindt, maar zuidwaarts en verder weg van waar wij logeren. Toch ga ik één van de volgende dagen daar naartoe proberen te fietsen. Voor nu zie ik ze alleen maar aan de horizon afgetekend.

 

Corbières, de bergen zuidwaarts

 

Na even de nodige energie bij te tanken kan ik noordwaarts mijn terugweg inzetten met nu duidelijk meer tegenwind. Ik passeer weer, net zoals vorig jaar trouwens, de vele dorpjes met Minervois achter de naam geplakt. Alsof het noordwaarts nog niet lastig genoeg is met die tegenwind gaat het ook weer langzaam bergop. Wij liggen dan ook tegen de Montagne Noire aan! Voor ik terug aankom in ons dorpje passeer ik op een top van een heuvel nog een mooie windmolen.

 

Windmolen op de top

 

Gelukkig is het hierna nog alleen maar bergafwaarts tot in ons dorpje. Met op het laatste een heel klein knikje omhoog kom ik dan aan ons huisje. Deze 2de rit telt 55km met ruim 500hm.

 

RouteYou track van de rit naar La Redorte - Puichéric

 


Maak een Gratis Website met JouwWeb