Rit 5: Aigues-Vives - La Caunette - Minerve

 

Na de fantastische rit van gisteren is het vandaag al weer de laatste dag hier. Ik besluit om toch nog een laatste keer te gaan fietsen. Het is nog altijd mooi weer, wel wat meer wolken, en de wind is ook een beetje aangedikt. Dus kies ik ervoor om eerst oostwaarts te gaan, mee met de wind. Om straks terug te geraken zien we dan wel weer! Ik rij de eerste 10km ook nog eens lichtjes bergafwaarts de vallei door. Dit stukje gaat in ieder geval al lekker! Na Azillanet is het al niet zo vlak meer. En mag ik richting Aigne al een eerste heuveltje over.

 

Eerste helling van de dag

 

Uitzicht achter mij over de vallei

 

Na deze helling gaat het terug bergaf tot in Aigne, het verste punt van mijn eerste rit. Maar nu rij ik verder door tot in Aigues-Vives. Zo fiets ik met een grote boog om straks achter La Caunette uit te komen. Hier mag ik de tweede helling over op deze rit en kom ik weer in onbekend gebied voor mij. Ik geniet echt nog met volle teugen van deze laatste tocht. Als bewijs deze foto's van mij al fietsend, een klein beetje afzien maar toch ook vooral genieten van de omgeving!

 

 

Na deze tweede helling loopt het weer lichtjes bergaf en ben ik al iets over de helft van mijn laatste rit hier. Onderweg naar La Caunette stop ik nog even om iets te eten en te drinken zodat ik seffens het laatste zwaardere deel goed kan doorkomen.

 

Fiets aan de kant, even iets eten en drinken

 

Kerkje in La Caunette

 

Zoals gezegd kom ik nu van de achterkant van La Caunette. Ik rij het dorpje zelf door om zo weer op de baan langs de 'gorge' naar Minerve uit te komen. Dit is intussen al bekend terrein voor mij maar daarom ga ik er nu de laatste keer niet minder van genieten! Het is op deze terugweg wel weer volop wind op kop, gelukkig tot in Minerve nog niet bergop. De uitzichten vandaag zijn nog even knap als de andere keren. Ik kan dan ook niet anders dan veelvuldig te stoppen om foto's te nemen en de omgeving nog eens goed in mij op te nemen.

Bikepark tussen La Caunette en Minerve

 

Minerve in de verte

 

Pont Grand in Minerve

 

Grot net voorbij Minerve

 

Na Minerve gaat het nog een laatste keer stevig bergop om zo weer op het hoogste punt te geraken. De uitzichten zijn ook hier weer enorm spectaculair. Het eerste deel nog over de 'gorge'. Het tweede deel over de vallei. Ik blijf hier ook weer op een soort plateau fietsen met een strakke tegenwind op kop. De laatste loodjes wegen duidelijk het zwaarst. Maar ik trek er mij niets van aan en stop nog eens regelmatig voor een fotootje.

 

Mijn fiets staat 'rotsvast' geparkeerd!

 

Kant van de 'gorge'

 

Mijn fiets vs. 'monumentale' fiets!

 

Kant van de vallei

 

Het laatste deel op het plateau is nog door een soort van natuurpark waar je werkelijk niemand tegenkomt. Het zonnetje breekt weer iets meer door de wolken en ik kom tot het besef dat het nu echt bijna gedaan is. Nog even mijn fiets aan de kant zetten en een laatste keer iets drinken. Daarna kan ik aan de afdaling beginnen terug naar ons dorpje.

 

Perfecte parkeerplaats

 

Afdaling naar Félines-Minervois

 

Deze laatste rit hier eindig ik met 55km op de teller en nog ruim 800hm. Het is nu echt gedaan deze week. Ik heb er echter enorm van genoten. Met spijt zal ik morgen terug naar België moeten vertrekken maar gelukkig ook met een pak mooie herinneringen. Misschien tot volgend jaar?

 

RouteYou track van de rit naar Aigues-Vives - La Caunette - Minerve