MTB 3: L'Estartit

 

We zitten al bijna in de helft van onze tweede week en deze vakantie loopt dus op zijn laatste benen. Ik ga met Ayko nog een laatse keer met de MTB op pad. Terug het natuurpark in maar gaan het nu helemaal doorrijden tot in L'Estartit. En dus vertrekken we weer langs de camping via het vertrouwde asfaltbaantje zodat we al bijna tot in de helft van het park uitkomen. Hier gaan we nu niet rechtdoor offroad, zoals onze vorige rit, maar gaan onmiddellijk linksaf via een ander, steiler wegje. En zo komen we bij de verlaten berghuisjes die nu ingepalmd zijn door graffiti art. Je hebt hier in de verte ook nog een mooi uitzicht over de Middellandse Zee.

 

Verlaten huisje met graffiti art

 

Een soort van bunker ontsnapt er ook niet aan

 

Ayko met op de achtergrond de Middellandse Zee

 

Na dit kleine omwegje komen we terug op de 'hoofdweg' midden door het park richting L'Estartit. Uiteindelijk zullen we als hoogste punt de 160m hoogte aanraken! Op het einde blijven we even op dezelfde hoogte rijden. L'Estartit ligt echt in een baai dus de kust is daar grilliger en steiler. Dat wist ik nog van de andere jaren dat daar een hele steile afdaling is, gelukkig terug geasfalteerd. En zo staan we na een uurtje fietsen op het uitkijkpunt over de baai en kleine haventje van L'Estartit.

 

Beneden ligt het haventje van L'Estartit

 

Even tot rust komen en iets eten en drinken. Daarna moeten we nog terug geraken naar L'Escala. Hiervoor kunnen we kiezen, ofwel het enorm steile asfaltbaantje terug op ofwel een minder steil maar offroad stukje. Ayko probeert eerst nog langs het asfaltbaantje omhoog te rijden maar komt al snel tot de vaststelling dat dat niet gaat lukken.

 

 

Dan maar via het offroad stukje wat toch ook nog knap lastig zal blijken maar gelukkig lukt het langs hier. Na 1,5km komen we terug op de 'hoofdweg' midden in het park waarop we daarstraks naar hier zijn gereden. Deze volgen we dan helemaal terug richting L'Escala. Af en toe kijk ik eens achter mij of Ayko nog goed kan volgen en levert deze mooie animatie op!

 

 

Uiteindelijk is hij wel enorm opgelucht als we terug op het asfaltbaantje komen want vanaf hier gaat het in een rotvaart naar beneden. We zullen nu zelfs de 40km/u aantikken, zoveel vertrouwen heeft hij intussen al op zijn fiets. En zo komt ons MTB avontuur ten einde in deze laatste MTB rit van 17km en 330hm. Amai, een dikke chapeau voor Ayko. Ik hoop dat hij er toch ook nog van genoten heeft, ik in ieder geval wel.

 

RouteYou track van de MTB rit naar L'Estartit