Rit 1: Camallera

 

Vandaag is het maandag en kan ik aan mijn eerste rit met de koersfiets beginnen. Gisteren heb ik nog in de namiddag met Ayko een kleine verkenningsrit gedaan met de MTB. Zodat de benen toch al een beetje warm zijn gedraaid. Over warm gesproken, het is hier dit jaar precies nog beter weer dan vorig jaar. Dus neem ik mij voor om steeds vroeg genoeg te vertrekken. En zo zit ik al om half 8 op mijn koersfiets. Ik ga vandaag naar Camallera rijden. Daar ben ik vorig jaar ook al naartoe gefietst maar ga nu een groot stuk in omgekeerde richting rijden. Dat geeft altijd een ander beeld van de omgeving. Als ik L'Escala verlaat kom ik in vertrouwde omgeving.

 

Vertrouwde omgeving, helemaal alleen op de baan!

 

En zo fiets ik weer over rustige banen via Albons tot in Verges. Hier moet ik even een drukker stuk volgen, maar nog steeds te doen. Gelukkig duurt dit niet al te lang en kan ik daarna rechtsaf slaan richting Foixà. En zo zijn we weer op onze geliefkoosde kleine kronkelwegjes langs velden en weilanden aan het peddelen.

 

Perfect parkeerplaatsje?

 

En strobollen natuurlijk!

 

Na een 20-tal km is de vlakke aanloop helemaal voorbij en gaat het vanaf Foixà al stevig bergop. En zo zal het nu een tijdje constant bergop en bergaf gaan. Toch heeft deze streek meer te bieden dan alleen maar vergezichten over de velden. Het water zal op dit gedeelte van de rit mij een tijdje blijven vergezellen.

 

Over een kleine waterloop

 

Over de rivier Riu Ter

 

Na dit korte, vlakkere gedeelte gaat het stilletjesaan terug bergop via Gaüses naar Camallera wat ons verste punt vandaag gaat zijn. We zijn nu ongeveer in de helft van onze rit en hier is het al terug licht heuvelend gebied geworden.

 

Camallera in de verte

 

Na Camallera mogen we dus beginnen denken aan de terugweg. Deze gaat over Garrigoles terug naar Verges. Dat het hier buiten heuvelachtig gebied ook nog eens enorm bosrijk is kan je duidelijk op onderstaande foto zien.

 

Gelukkig ook wat schaduw van de bomen

 

Vanaf Verges vlakt de rit terug af. Ik rij nog een keer links en dan weer rechts langs een iets andere weg terug naar L'Escala. En zo eindig ik dit eerste ritje hier van 65km en toch nog bijna 600hm.

 

RouteYou track van de rit naar Camallera