Rit 2: Cruïlles

 

Vandaag is het al de 4de dag op rij dat ik ga fietsen. De eerste dag met de MTB, de dag erna met de koersfiets, gisteren terug met de MTB en vandaag al een 2de keer met de koersfiets. Zo gaat dat hier vlot vooruit. Een rit van dik 70km naar Cruïlles. Eigenlijk dezelfde rit als vorig jaar naar Monells maar nu dus met een extra lus tot in Cruïlles. En zo vertek ik terug al om half 8 weer via mijn vertrouwde wegen langs Albons tot in Verges. Het zijn misschien weeral dezelfde wegen maar ze zijn super rustig dus erg vind ik dit niet! En zo sla ik terug rechtsaf voorbij Verges om richting Foixà te rijden. Hier loopt het ondertussen al stevig bergop.

 

Kronkelwegje omhoog nabij Foixà

 

We zijn nu op het heuvelachtige gedeelte van het parcours gekomen. En het zal nu dik 20km constant op en af gaan. Na deze eerste helling gaat het gelukkig terug bergaf richting Púbol, je weet wel het dorpje met een museum over Salvador Dalí. Na dit dorpje rij ik verder door langs Capilla de Sant Iscle. En zo kom ik net naast Madremanya op de baan waar ik linksaf ga richting Monells, net als vorig jaar.

 

Kerktoren in Púbol

 

Kerktoren van Capilla de Sant Iscle

 

Na een lang stuk bergafwaarts sla ik in Monells rechtsaf. Zo rij ik in een grote boog via het verste punt op mijn rit naar Cruïlles. Ik fiets hier nog door een prachtig, bosrijk natuurgebied. Ik stop nog even aan een oud kerkje, Ermita de Sant Joan De Salelles, om iets te eten en te drinken. En zo kom ik dan uiteindelijk in Cruïlles.

 

Ermita de Sant Joan De Salelles

 

 

Na dit 'medieval' of middeleeuws dorpje kan ik aan de terugweg beginnen. Maar eerst nog een laatste helling over vooraleer ik terug aan de andere kant van Monells uitkom. Ik laat nu het heuvelachtige gedeelte voorgoed achter mij en zet mijn terugweg verder over vlakkere wegen richting Torroella de Montgrí.

 

Ik verlaat de bergen

 

Terug vlakkere weilanden met 'strobollen' natuurlijk!

 

En zo kom ik na een rit van bijna 3u terug in L'Escala. Nog even brood gaan halen vooraleer ik aan ons huisje toekom. En deze 2de rit met de koersfiets kan ik afsluiten na 71km en 630hm. Na 4 actieve dagen tijd voor wat rust?

 

RouteYou track van de rit naar Cruïlles