Rit 3: Santuari dels Àngels - Santa Pellaia

 

Na de eerste 4 actieve dagen tijd voor wat rust? Ja en nee, eigenlijk! Eergisteren ben ik nog met Ayko naar het Aquapark geweest dus da's ook niet echt rusten hé. Maar gisteren dan eindelijk eens een dagje niets doen, wat relaxen aan het zwembad! Zodat ik vandaag klaar ben voor mijn 3de rit met de koersfiets. Eén op verplaatsing! Ik ga 2 beklimmingen doen. Naar Santuari dels Àngels (of Muntanya dels Àngels of Els Àngels, zoals je zelf wilt!) en naar Santa Pellaia. Ik zit dus op een ontiegelijk vroeg uur in mijn wagen op weg naar Púbol om van daaruit de rit aan te vangen. En zo kom ik al rond 7u 's morgens toe in Púbol waar ik mijn auto op een rustige parking plaats onder een paar bomen. Nadat ik helemaal in uitrusting ben kan ik vertrekken voor een eerste echte klimrit. Ik begin met een vlakke aanloop langs La Pera om van daaruit lichtjes bergop tot in Madremanya te rijden. Het is zelfs zo vroeg dat de zon nog moet opkomen!

 

De opkomende zon!

 

Aanwijzing van de klim in Madremanya

 

Profiel van de klim naar Mare de Déu dels Angels

 

In Madremanya kom ik op een iets drukkere baan en zie het bordje al staan naar Els Àngels. Ik sla het kleine straatje in en mag onmiddellijk beginnen te klimmen, gelukkig is het een bosrijke klim en is het ook nog niet te warm. We zijn vertrokken voor een 6-tal km omhoog aan gemiddeld 7%. Toch best stevig met ook nog een korte piek tot 9%! Maar het is hier super rustig en ik probeer op het gemakske te genieten van het klimmen en de omgeving, die naar boven toe alleen maar mooier wordt. En zo staan we al sneller dan verwacht op de top waar dus het Santuari dels Àngels zich bevindt. Tijd voor wat foto's en even iets eten en drinken.

 

Mijn fietske past er maar juist tussen!

 

Mooi uitzicht over de omgeving

 

Alleen maar bossen en bergen

 

Het Santuari dels Àngels

 

Zo vroeg op de dag blijkt hierboven nog niet veel te beleven dus maar snel terug afdalen want er wacht nog een andere beklimming op mij. En zo daal ik via dezelfde weg af als de beklimming daarjuist terug naar beneden. In Madremanya terug de iets drukkere baan op om gelukkig nog verder in dalende lijn tot in Monells te rijden. Hier mag ik dan op zoek gaan naar de tweede beklimming vandaag. Maar eerst nog 8km constant op en af tot ik aan de voet van de beklimming naar Santa Pellaia kom. Van deze beklimming heb ik geen profiel gevonden maar is duidelijk minder steil dan die naar Els Àngels. Ongeveer even lang, een 6-tal km, maar gaat minder hoog. Wel ééntje om wat moeilijker in uw ritme te komen wegens constant wisseling van stijgingspercentage. Het is intussen al wel wat warmer geworden maar ook deze breng ik tot een goed einde.

 

L'Església Santa Pellaia

 

Infobord, spijtig genoeg beschadigd

 

Gelukkig een aanwijzingsbord want het ligt niet op de weg zelf

 

Maar wel al duidelijk zichbaar van in de verte

 

Ook hier maak ik gewoon weer rechtsomkeer om via dezelfde weg terug af te dalen en helemaal tot in Monells te rijden. Hier steek ik verder door naar Corçà om langs een heel andere weg terug te keren naar mijn vertrekplaats Púbol van deze ochtend. Hier nog even een paar foto's nemen van dit pittoresk dorpje dat dus volledig in het teken staat van Salvador Dalí.

 

Terug in mijn vertrekplaats Púbol

 

Pittoresk Púbol

 

Ingang Salvador Dalí museum

 

Nog meer smalle steegjes

 

Na deze foto-sessie is het tijd om terug naar mijn auto te gaan en deze 3de rit op verplaatsing af te sluiten van 58km en meer dan 1000hm.

 

RouteYou track van de rit naar Muntanya dels Angels - Santa Pellaia