Rit 5: Garrigàs

 

Na het laatste MTB ritje van gisteren samen met Ayko, vandaag mijn laatste rit met de koersfiets. En daarmee ook nog eens de langste, helemaal tot in Garrigàs dus. Normaal gezien iets vlakker maar ja hier weet je nooit hé. Ik ga meer noordwaarts de streek tussen L'Escala en Rosas verkennen. Maar eerst ga ik via mijn vertrouwde aanrijstrook over Albons tot in Verges. En zo kan ik meer het binnenland intrekken waar het altijd duidelijk rustiger fietsen is. Ik rij eigenlijk een stuk van de eerste rit naar Camallera maar dan in de omgekeerde richting. Dus sla ik in Verges rechtsaf om via Garrigoles door te steken tot in Camallera. Dat het hier niet vlak is maar gelukkig wel bosrijk zie je op onderstaande foto.

 

Bossen en bergen zo ver je kan zien

 

Als ik Camallera door ben sla ik terug rechtsaf en rij ik helemaal noordwaarts over wegen waar ik nog nooit heb gefietst. Het is hier weer zeer rustig fietsen maar het loopt ook constant op en af. Tot ik op een bepaald moment weer zeer laag bij het wateroppervlak een riviertje over moet genaamd El Fluvià.

 

Oversteek bij riviertje El Fluvià

 

Zo laag bij het water wil ook zeggen dat het daarna weer serieus bergop gaat. Gelukkig in trapjes zodat het niet te bruusk is. Na 1,5u fietsen ben ik dan eindelijk in Garrigàs, het verste punt en ongeveer in de helft van mijn rit. Tijd om even wat te eten en drinken want de laatste 20km was het toch nog een uitdagend profiel. De paarden die hier in een wei staan trekken er zich maar weinig van aan.

 

Paarden in de wei met weinig overschot zo te zien

 

Nu ik het verste punt gepasseerd ben kan ik aan de terugweg beginnen. Gelukkig in dalende lijn nu, zodat ik het zwaarte gedeelte van deze rit achter mij kan laten. Eerst rij ik nog helemaal richting de kust om uiteindelijk in Sant Pere Pescador uit te komen. Dit dorpje, waar je merkt dat het al veel drukker is door de toeristen, ligt knal in het midden tussen L'Escala en Rosas. Na dit drukke punt kom ik gelukkig terug op rustigere wegen waar ik even gebruik van maak om een selfie te nemen.

 

Laatste selfie

 

Ik kom nu ook stilaan in vertrouwde omgeving langs de andere kant van Albons uit. Het besef dat het bijna op zijn einde loopt komt hiermee ook in mijn gedachte op. Nog even stoppen voor mijn laatste foto voor ik terug L'Escala binnen fiets.

 

De 'top' in de achtergrond met voorop een 'strobol', typisch L'Escala!

 

Als ik aan ons huisje kom is het besef helemaal daar dat het nu echt gedaan is. Deze laatste rit sluit ik af met bijna 75km op de teller en nog een stevige 613hm. Het was weer een fijne, maar uitdagende vakantie. Nu nog 2 dagen lekker niets doen en genieten van het zonnetje. Misschien tot volgend jaar?

 

RouteYou track van de rit naar Garrigàs