Rit 1: Pals - Torrent

Na de super vlotte autorit van gisteren en het feit dat we 's middags onmiddellijk in ons huisje konden besluit ik om zondag al direct mijn eerste ritje te gaan rijden. Kwestie van die beentjes al wat los te rijden voor de komende dagen. Het is 's morgens een beetje mistig en bewolkt als ik al om 7u30 vertrek vanuit L'Escala. Voor deze eerste rit neem ik de iets drukkere GI-632 richting Bellcaire d'Empordà. Maar zo vroeg in de ochtend valt het verkeer hier gelukkig nog mee.

 

De 'Top' ligt er zo vroeg nog gesluierd bij

 

Eens voorbij Bellcaire d'Empordà verlaat ik de grote baan en rij ik via kleine kronkelwegen tot in Torroella de Montgí. Dit is al een iets drukker stadje waar je knal door het centrum moet. Maar ook dit laten we vlug achter ons. Ik steek hierna de rivier Ter over. En kom ik terug op rustigere wegjes door slaperige dorpjes.

 

Over de rivier Ter

 

Het begint ondertussen ook helemaal uit te klaren, geen mist meer, alleen hier en daar nog een paar wolkjes. Ik rij nu ook in een gebied waar ik hier nog niet gefietst heb. Altijd leuk om nieuwe wegen te ontdekken. Ik rij verder door naar Pals waar we vele jaren geleden een paar keer op vakantie zijn geweest toen de kinderen nog heel klein waren. Eens zien of ik mij nog iets van de omgeving daar kan herinneren.

 

De 2 torentjes, kenmerkend voor Pals

 

Vermits ik alleen maar door het oude centrum van Pals zelf rij en niet tot aan Playa de Pals aan de kust waar wij verbleven komt er mij hier niet zo veel bekend meer voor. Misschien een volgende keer (volgend jaar?) eens helemaal tot aan de kust rijden. We zien wel. Nu rij ik verder tot in Torrent, eigenlijk maar een klein gehuchtje, want met een paar ferme pedaalslagen ben je er zo weer door. Dit is wel het verste punt op mijn rit vandaag dus kan ik aan de terugweg beginnen.

 

Het naambordje van Torrent, voor de rest niet zo veel te zien!

 

Wel nog de ideale stopplaats om even iets te eten. In de terugweg rij ik even een stukje van daarstraks in omgekeerde richting om daarna helemaal weg te draaien van de heenrit. Ik rij via Palau-Sator en Ullastret (rare dorpsnamen!) tot in Parlavà. Vanaf hier kom ik op bekend terrein langswaar ik de voorbije jaren dikwijls ben opgereden richting het binnenland. De typische velden vol met 'strobollen' zijn een vertrouwd beeld.

 

Een mooi plaatje, is het niet?

 

Ik rij via La Sala, en zie Foixà in de verte liggen, om zo mijn favoriete kleine kronkelwegjes te verlaten. Zo kom ik op het drukkere stuk langs Verges. Deze zal ik weeral snel verlaten om even een zijsprongetje te maken in La Tallada d'Empordà. Daar haal ik een bekertje (9th place overall) op een segment in Strava genaamd Muret de la Tallada (vrij vertaald: het muurtje van Tallada). Altijd leuk om zoiets mee te pakken! Via Tor en Albons gaat het nu terug richting L'Escala

 

Nog even een selfie!

 

In L'Escala nog even langs de Aldi om brood te gaan halen zodat het thuisfront ook content is hé! Uiteindelijk kom ik na net geen 3u fietsen toe aan ons huisje. Goed voor bijna 69km en 480hm. Ideaal als eerste ritje om de benen 'warm' te draaien. 

 

RouteYou track van de rit Pals - Torrent