Rit 2: Sant Mori - Vilaür

De 2de dag en opnieuw spring ik mijn fiets op. Terug om half 8 vertrek ik vanaf ons huisje in L'Escala op zoek naar nog onbereden paden. Niet zo evident meer als je hier al voor het 3de jaar op rij gaat fietsen. Maar toch denk ik dat ik weeral nieuwe stukken ga vinden vandaag. Weliswaar is het begin meestal ongeveer hetzelfde. Even het centrum door en dan via Albons en Tor tot in Verges. Daar sla ik meteen rechtsaf en rij ik via Garrigoles richting Valldavià (2 jaar geleden mijn eerste rit hier!). Ik rij door prachtige natuurgebieden met veel bossen. Wel fijn zo in de schaduw.

 

Heel veel groen, zover je kan zien

 

Voorbij Valldavià steek ik de toen 2 jaar geleden drukke baan over. En zo kom ik dan toch op een stuk waar ik nog niet ben geweest. Ook hier is het weer prachtig fietsen door een mooi bosrijk gebied. Uiteindelijk kom ik na een 30-tal km aan in Sant Mori. Even het oude centrum gaan bekijken en wat foto's nemen.

 

Kleine, smalle straatjes in Sant Mori

 

Voor ik verder doorfiets zet ik mij even aan de kant om iets te eten. Als ik terug wil vertrekken passeren er mij 2 andere fietsers en besluit mij in hun wiel te zetten. Spijtig genoeg zullen zij in Vilaür de andere kant opgaan. Nu is het dus terug zelf kop trekken!

 

 

Ik mag stilletjes aan mijn terugrit beginnen denken. En rij na Vilaür richting Camallera. Daar ben ik ondertussen al 2 keer geweest de vorige jaren en was toen zo ongeveer mijn verste punt. Dus heel het stuk van Valldavià over Sant Mori en Vilaür tot in Camallera was allemaal nieuw voor mij. En mooi, da's misschien nog belangrijker. Soit, we komen dus terug op vertrouwde wegen maar daarom zijn ze niet minder leuk hé!

 

Een boer met zijn tractor

 

Iets voorbij Sant Jordi Desvalls mag ik weer de rivier Ter oversteken maar nu laag tegen het wateroppervlak. Er staan trouwens waarschuwingsborden dat je moet oppassen. Ik denk vooral in de winter dat het water soms wel eens te hoog kan staan. Nu is het geen probleem en stop nog even voor wat foto's.

 

Laag bij het wateroppervlak van de rivier Ter

 

Na deze mooie stopplaats zal ik de rivier Ter nog heel even volgen. Als ik er dan van wegdraai richting Foixà mag ik nog een ferm klimmetje over. Daarna vlakt het gelukkig helemaal af en volg ik nog rustige wegen tot aan de iets drukkere baan langs Verges. Ik rij nu niet zoals gisteren rechtstreeks over Albons naar L'Escala maar maak nog een zijsprongetje richting Bellcaire d'Empordà. En zo kan ik nog deze mooie foto maken.

 

Een typisch beeld hier

 

Van hieruit gaat het sowieso nog over Albons en kom ik na 3u fietsen toe in L'Escala. Deze 2de rit sluit ik af met 74km op de teller en 675hm. Morgen begint het echte werk!

 

RouteYou track van de rit Sant Mori - Vilaür