Rit 1: Pas de la Confession

Ok, we zijn eens benieuwd. Amper toegekomen, uit de auto en onmiddellijk de fiets op voor een eerste ritje hier. Het weer is nog fantastisch dus waarom niet eigenlijk. Een 'klein' ritje dus om de spieren op spanning te brengen voor de komende dagen. Natuurlijk als je hier, zelfs al is het klein, een lusje uittekent kom je al gauw aan een mooi aantal hoogtemeters. 

We gaan starten met het klimmetje op de stuwdam net naast ons hotel. Zo komen we langs het mooie meer Lac du Verney te fietsen wat al meteen mooie beelden oplevert.

 

Lac du Verney

 

Halverwege het meer slaan we rechtsaf richting Oz en Oisans. Een kort stukje aan 10% hakt er al meteen stevig in! Daarna rijden we rechtdoor en laten Oz en Oisans even links liggen, die is nog misschien voor later. We rijden nu terug parallel langs het meer maar al duidelijk een pak hoger dan daarstraks. Gelukkig wat vlakker nu met zelfs een kleine afdaling erin. 

 

Het meer al ver onder ons!

 

We komen aan een splitsing, houden 2x kort na mekaar links aan en mogen terug beginnen klimmen. We volgen de weg richting Villard-Reculas. De eerste kilometers volgen een 8-tal haarspeldbochten elkaar aan snel tempo op. Zo klimmen we steeds hoger tot we op 

Maak een Gratis Website met JouwWeb