Hellend vlak van Ronquières

Misschien toch nog even een klein beetje uitleg hoe we tot deze challenges zijn gekomen. We hadden gezien dat iemand van de club een rit naar Ronquières had gedaan en zo is dan ons idee (eigenlijk dat van Johan) ontstaan om ook zo'n langere ritten beginnen te doen. Maar ik mocht ze wel allemaal beginnen uitwerken! Soit, wij vertrokken dus met volle goesting aan zo'n lange onderneming. Nog niet te veel gedaan zoiets. Maar voor alles is een eerste keer zeker?

We rijden dus zuidwaarts langs bekende kronkelwegjes die we al zo vaak hebben gereden. Rustig inrijden voor wat nog komen moet. We passeren langs de rand van Brussel waar het vanaf dan allemaal onbekend terrein wordt. Richting Dworp al meteen een stevige beklimming. Goed gekend onder de betere wielrenners als de Bruine Put. Stevige kost is dit, zeker als je nog maar 50km ver bent. Daarna steken we door het prachtige Hallerbos door richting Ittre. Op dit traject krijgen we regelmatig een stevige helling voor de wielen geschoven. Uiteindelijk komen we langs het water van het kanaal Brussel - Charleroi. Deze blijven we nu een 7-tal km volgen en dan komt de mega constructie van het Hellend vlak van Ronquières automatisch in zicht. Hier even verpozen om de nodige foto's te nemen en iets te eten en drinken voor we aan de terugweg kunnen beginnen.

 

 

Terugkeren doen we via een totaal andere weg dan de heenrit. Door slaperige Waalse dorpjes langs de andere kant van het kanaal waar geen levende ziel te bespeuren valt. Dus ergens stoppen om extra drank of eten in te slaan zit er voorlopig niet in. Blijven trappen dan maar. Gelukkig is het nog niet te warm vandaag. Uiteindelijk als we terug een beetje in de bewoonde wereld komen vinden we nadat we al meer dan 5u in het zadel zitten een klein supermarktje in Sint-Martens-Lennik. De nodige energie tanken met koffiekoeken en frisdrank. En nog wat water om onze drinkbussen te vullen. Zo zullen we het nog wel overleven tot thuis. Nog enkele hellingen in Schepdaal en Asse (Vrijthout) en voor de rest is het rustig uitbollen tot we terug thuis zijn. Na deze eerste lange dag van dik 7u onderweg te zijn kunnen afsluiten met bijna 146km en ook nog eens ruim 1150hm. Het is gelukt en smaakt naar meer. Hop naar volgend weekend!

 


Strava Activity - Zaterdagritje, Ronquières: 145km