Zelzate - Gent

Zo dan, de laatste lange Corona Challenge rit. Want de inspiratie begint een beetje op te geraken. Vorig weekend tijdens onze rit naar Doel waren Johan en ik ons aan het afvragen als je vanuit Doel de Nederlandse grens blijft volgen welke interessante locaties je dan nog zou kunnen tegenkomen. Want zie je tijdens deze lock-down mogen wij nog wel buiten in beperkte groep fietsen maar in de buurlanden niet dus de grens oversteken is geen optie. Anders hadden we al snel bij Hulst of Terneuzen uitgekomen. Nu zal het dus tot in Zelzate worden om dan helemaal achter Gent rond te rijden en zo onder Gent terug naar huis te komen. Ook weer een mooi afstandje met gelukkig niet zo veel hoogtemeters.

Vertrekken doen we bijna hetzelfde als vorige week tot in Temse maar buigen nu niet rechtsaf op de kaart het Waasland in maar gaan links het water van de Durme volgen. Zo gaan we over Hamme en Waasmunster tot in Lokeren geraken. Hier mogen we nog eerst het mooie natuurgebied van Molsbroek door. Zo komen we op een lang fietspad dat ons noordwaarts voert tot in Moerbeke waar we opnieuw langs een mooi kanaal rustig kunnen fietsen. Wij zijn ondertussen al dik 1,5u onderweg en besluiten te stoppen aan een oud brugje om iets te eten.

 

 

Zoals je op de foto's kan zien vandaag een straalblauwe hemel, volop zon en gaat het redelijk warm worden want we zijn ondertussen al halverwege mei. En het traject gaat vooral door open gebied met weinig schaduw dus voldoende drinken is de boodschap. Wij zetten onze weg verder en passeren achter Wachtebeke door om zo al snel in Zelzate toe te komen. We rijden hier even door het centrum maar in deze corona tijden ook hier weer niet veel te beleven. Dan maar snel verder. Ikzelf ken vooral het industriële havengebied tussen Zelzate en Gent van de klanten die er gelegen zijn van mijn werk. Wij blijven echter ver van de kanaal zone weg en rijden door mooie dorpjes zoals Ertvelde en Sleidinge. We zitten ondertussen bijna in de helft van onze rit en besluiten in Sleidinge op zoek te gaan naar iets om te eten. Op het pleintje voor de kerk nestelen we ons op een bankje om even tot rust te komen. 

 

 

Het blijkt hier dan ook nog eens de geboorteplaats van Wilfried Martens te zijn zoals je op het standbeeld op de foto's kan zien. Een klein wist-je-dat-je! Na deze leerrijke en energierijke tussenstop kunnen we onze weg verder zetten zuidwaarts achter Gent. Want we moeten nog helemaal onder Gent kunnen doorsteken naar huis. En zo passeren we nog achtereenvolgens het rustige Vinderhoute , het mondaine Sint-Martens-Latem en het drukkere Zwijnaarde. Zo zitten we ondertussen al helemaal onder Gent en kan de terugweg ingezet worden. In Melle komen we terug langs het water van de Schelde welke we tot in Wetteren min of meer blijven volgen. Met nu al 115km in de benen en 4,5u onderweg dringt een 2de tussenstop zich aan. Dus in het centrum weer op zoek naar iets om te eten. Uiteindelijk vinden we nog een klein Turks bakkertje dat open is. Gelukkig maar. Volgetankt kunnen we de laatste 40km vol goede moed aanvatten. Het gaat nu nog via Wichelen en Gijzegem tot in Wieze waar we terug in meer vertrouwd gebied komen. Rustig langs Buggenhout doorsteken om dan in Oppuurs te kunnen afsluiten na weer dik 7u onderweg. We hebben bijna 154km afgelegd met amper 200hm. Dus lang maar zo vlak als een biljart. Nu maar hopen dat deze lange duurtrainingen niet voor niets zijn geweest en dat we nog op buitenlands avontuur kunnen gaan.

 


Strava Activity - Zondagochtendrit 'KWB Oppuurs', Zelzate - Gent: 153km

 


Maak jouw eigen website met JouwWeb