Rit 2: Sella Ronda CCW

Vandaag onze 2de dag hier met de bekende Sella Ronda (CCW - Counter Clock Wise) op het programma. We zullen vandaag dus 4 beklimmingen afwerken in volgorde: Campolongo - Gardena - Sella - Pordoi. Niet zoals gisteren eerst rechts met een mooie afdaling gaan we nu links richting het dorp en mogen we op het rond punt de eerste afslag rechts nemen en onmiddellijk beginnen klimmen. Een korte steilere kant van de Passo Campolongo staat ons meteen te wachten.  Zoals je op het profiel kan zien amper 4km lang maar wel bijna 7% gemiddeld met piekjes tot 9%.

 

 

Kort maar krachtig dus! En na amper een half uurtje staan we al op de top van deze Passo Campolongo. Toch nog even stoppen voor wat foto's alhoewel we hier gisteren dus ook al gepasseerd zijn maar toen vanuit de andere kant. Die andere kant mogen we nu afdalen richting Corvara. Een lange langzame afdaling die super leuk is om te doen. En zo staan we na nog geen uur fiesten al beneden in het nog steeds levendige Corvara. Dat alles hier in het teken staat van de sportieve fietser is duidelijk aan volgende foto van de Maratona dles Dolomites, een stevige Gran Fondo die hier jaarlijks gereden wordt waarbij men de Sella Ronda combineert met de Passo Giau en Valparola. Stevige kost dus. Wij houden het iets bescheidener. 

 

 

Beneden in Corvara gaan we linksaf om aan de 2de beklimming van de dag te beginnen, nl. Passo Gardena. Eerst nog lichtjes bergop door de vallei tot aan Calfosch waar de echte beklimming begint met mooie uitzichten en de nodige haarspeldbochten. Een klim van iets meer dan 8km aan een gelijkmatig gemiddelde tussen de 6% en 7%. Redelijk goed te doen dus. Na één uurtje klimmen staan we ook hier weeral op de top van onze 2de beklimming van deze dag. Zo gaat het goed vooruit.

 

 

Hierna volgt er een korte onregelmatige afdaling tot we op een splitsing komen.  Hier slaan we linksaf en mogen onmiddellijk beginnen klimmen, al de 3de beklimming van de dag, nl. Passo Sella. Ook een kortere beklimming van iets meer dan 5km maar met een steviger profiel van gemiddeld rond de 7% met een groot stuk aan iets meer dan 8%. Dit is al wat lastiger, zeker na zo'n afdaling en ook al met de nodige kilometers en hoogtemeters in de benen. Iets voor de top zullen we dan ook eens stoppen om iets te eten en drinken. We zetten ons op het terras van het restaurant L'Angolino van het Passo Sella Mountain Resort. Van hieraf hebben we zicht op de mooie rotsformaties en de kabelbaan die naar de top gaat van deze indrukwekkende bergmassieven. We laten het ons smaken. En daarna is het nog maar een kort stukje tot de top van deze 3de beklimming.

 

 

Hierna volgt er alweer een korte afdaling van een 6-tal km tot aan de splitsing naar Canazei waar wij opnieuw links afslaan om meteen te beginnen klimmen naar de laatste beklimming van vandaag, nl. Passo Pordoi. Een beklimming van iets meer dan 6km lang met een gemiddeld profiel van rond de 7% met piekjes net boven de 8%. Op het laatste van de dag doen deze het meeste pijn maar het weer is super en de uitzichten fantastisch dus proberen we er maar zoveel mogelijk van te genieten. Omdat deze lus het bekendste is hier in de streek spijtig genoeg wel met de nodige drukte qua verkeer, vooral de motards vinden hun weg naar hier. Dat zullen we de komende dagen nog wel merken in ons hotel. Maar na een dikke 5u onderweg te zijn bereiken we de top van deze laatste beklimming. Hier op de top nog de nodige foto's nemen en staat er ook een monument ter nagedachtenis van Fausto Coppi. 

 

 

Hierna volgt er nog een langere kronkelige afdaling tot in Arabba en ons hotel. We sluiten dit mooie rondje af na 5u30 onderweg te zijn en met 52km op de teller met 1675hm. Conclusie: een zeer mooie lus met fantastische uitzichten bij schitterend weer met een stralend zonnetje, alleen spijtig van het drukke gemotoriseerd verkeer.

 


RouteYou Track van de rit Sella Ronde CCW


Strava Activity - Rit 2 Arabba, Sella Ronda CCW: 52Km

 


Maak jouw eigen website met JouwWeb