Rit 6: Lago Alleghe

Vandaag alweer onze laatste dag hier. Gelukkig ziet het weer er weer fantastisch uit na dat onweer van gisterennamiddag. Gelukkig maar voor onze laatste trip. We hebben alle belangrijke Passo's hier kunnen afwerken dus als afsluiter geen zware beklimmingen meer. Gewoon naar het meer Lago Alleghe beneden en terug, dat is de bedoeling voor vandaag. Vertrekken doen we net als gisteren rechts uit ons hotel afdalen naar het ondertussen gekende plateau. Even een klein knikje over van Santa Lucia (niet helemaal de klim) om dan verder af te dalen via Caprile over een fijn aangelegd fietspad langs het water helemaal tot aan Lago Alleghe. Na amper 1u fietsen staan we al aan het meer. Even de tijd om wat foto's te nemen.

 

 

Omdat we hier zo snel en zo vroeg zijn nog bijna niets open om even te gaan drinken. Dus besluiten we verder door te rijden en proberen we helemaal achteraan rond het meer te fietsen. Hiervoor moeten we nog een enorm steil muurtje over en komen we uiteindelijk op een soort van dood einde toe. Alleen met de fiets in de hand kunnen we verder door langs een hiking padje. Nog wat 'adventure' voor de laatste dag kan geen kwaad zeker? En zo komen we uiteindelijk via een brug terug op het fietspad langs het water langs waar we daarstraks zijn toegekomen. Nog even een laatste keer genieten van het mooie uitzicht.

 

 

We rijden terug richting Caprile langs het water voorlopig nog vlak. Als we daar passeren moeten we nu terug helemaal naar boven klauteren uit deze vallei naar het gekende plateau. En dat is nog het lastigste stuk aan heel dit ritje hier vandaag. Ook omdat het ondertussen weer behoorlijk warm geworden is. Af en toe eens toppen om te drinken en nog wat laatste foto's te nemen is dan ook de boodschap.

 

 

We bereiken uiteindelijk het plateau en besluiten ineens door te rijden tot in Arabba want het is al middag en willen hier nog even wat foto's nemen en ook iets gaan eten. Dat hadden we nog niet gedaan tot nu toe. Na de foto sessie zetten we ons op het terras van Bar/Ristorante Pizzeria Al Tablé waar we genieten van een heerlijke pasta om deze fantastische fietsweek weer mooi af te sluiten.

 

 

Tijdens het eten bekijken we nog even de statistieken van dit laatste ritje hier en komen nog aan een mooie 55km met toch ook nog bijna 1000hm. Het is weer mooi geweest. Dolomieten jullie waren fantastisch mooi en hotel Evaldo een geweldige locatie om te verblijven. Fino al prossimo!

 


RouteYou Track van de rit Lago Alleghe


Strava Activity - Rit 6 Arabba, Lago Alleghe: 55km