Rit 3: Col d'Allos

Vandaag dag 3 en zijn de weersvoorspellingen een beetje minder. Deze ochtend ziet het er nochtans stralend weer uit maar door de hitte van de voorbije dagen is een warmteonweer niet veraf meer. Voor deze namiddag zou het wel eens prijs kunnen zijn. Nu geen probleem voor ons, we gaan na die 2 zware ritten van de voorbije dagen het rustiger houden vandaag. Gewoon één beklimming op en af van de Col d'Allos. Beginnen doen we door achter ons hotel door Saint Pons zelf door te steken tot iets voor Barcelonnette. Hier moeten we even de grotere baan een klein stukje volgen, rechts het water oversteken. En aan de andere kant ligt dan de mooie beklimming van de Col d'Allos. 

 

Het eerste gedeelte is nog vlak tot we aan een splitsing komen waar we kunnen kiezen tussen links (Col de la Cayolle, die is nog voor een andere keer) of rechts dus de Col d'Allos. We nemen vandaag dus rechts een klein wegje dat al onmiddellijk redelijk stevig tegen de bergwand omhoog slingert. De mooie uitzichten ontvouwen zich al vrij snel naarmate we hoger gaan langs deze prachtige gorge op een soort van 'cliffroad'. Echt super mooi deze beklimming.

 

 

Naarmate we hoger komen op deze beklimming worden de uitzichten wijdser en begint de weg meer te kronkelen langs mooie haarspeldbochten. We zien in de verte de wolken al snel aandikken en vrezen dat we niet helemaal droog boven gaan geraken. Gelukkig blijft het voorlopig bij wat licht gedruppel en komen we droog boven toe op deze mooie col. Vlug een paar foto's nemen vooraleer het weer helemaal omslaagt en zo snel mogelijk terug naar beneden. 

 

 

Gelukkig geraken we nog volledig droog tot beneden en besluiten nog even iets te gaan drinken in Barcelonnette. Lang zullen we echter niet moeten blijven plakken want nog geen half uurtje later begint het dan toch te regenen. Maken dat we terug in het hotel zijn. Heel de namiddag blijft het ferm onweren en zijn we wat blij dat we op tijd zijn teruggekeerd. Deze rit was goed voor een 45-tal km met toch nog 1165hm. Die avond klaart het toch nog volledig uit en gaan we een lekkere pizza eten in het dorpje. En of dat het gesmaakt heeft!

 


RouteYou Track van de rit naar de Allos


Strava Activity - Rit 3 Saint-Pons - Barcelonnette, Col d'Allos: 45km