Rit 4: Pra Loup // Super Sauze

Vanaf vandaag moeten we het anders aanpakken wegens zeer wisselvallig en onweerachtig weer. Zelfs  deze ochtend kunnen we na het ontbijt niet onmiddellijk vertrekken omdat het nog lichtjes aan't regenen is. Dus opsplitsen in kleinere ritten tussen de buien door. Het is niet anders!

 

Rit 4 (deel 1): Pra Loup

Rond 11u kunnen we dan eindelijk toch vertrekken voor een eerste kleine ritje vandaag. We besluiten niet te ver uit de buurt te blijven en het voor ons Belgen bekende maar om de verkeerde reden Pra Loup op te fietsen. Hier zou de grote Eddy Merckx na jaren dominantie verslaan worden door Bernard Thévenet. We vertrekken niet onmiddellijk naar de voet van de beklimming maar maken een mooie lus via een klein alternatief wegje zodat we toch nog even wat langer kunnen inrijden. Een klim van iets meer dan 7km waarbij het eerste deel iets steiler is dan het 2de maar best te doen.

 

 

De weg naar boven is een brede baan naar een gekend ski-station. Met brede bochten die uitnodigen om straks lekker snel door te gaan. Nu eerst maar eens zien dat we tot boven geraken (zonder nat te worden). Voorlopig houdt het weer stand en komen we na iets meer dan 1u fietsen boven toe tussen de grote apartementsblokken en hotels van dit gekende ski-oord. Even wat foto's nemen van de omgeving.

 

 

Hoog tijd om aan die zalige afdaling te beginnen. En of dat deze leuk was met mooi overzicht over de brede bochten kan je je hier echt goed laten gaan in de afdaling. En zullen we nog even stoppen om dit met de nodige foto's vast te leggen. En zelfs even terug omhoog rijden voor de foto's is blijkbaar ook geen straf!

 

 

Na dit leuke maar tijdrovende oponthoud kunnen we verder afdalen naar Barcelonnette. Het is al dik na het middaguur natuurlijk dus maken we er maar ineens gebruik van om iets te gaan eten. Terwijl we aan't eten zijn slaagt het weer toch nog om en begint het terug te regenen. We kunnen dan ook niets anders doen dan nog even naar het hotel te gaan rusten en wachten en hopen dat het straks toch nog terug wat beter wordt voor deel 2.

 


Strava Activity - Rit 4 (deel 1) Saint-Pons - Barcelonnette, Pra Loup: 32km

 


Rit 4 (deel 2): Super Sauze

En ja hoor, in de vroege vooravond, het is ondertussen al half 5, klaart het weer helemaal uit. Dus wij terug onze fiets op voor deel 2. Ook naar een ski-oord maar minder bekend en een klein beetje verder weg dan daarstraks. Iets voorbij Barcelonnette ligt de beklimming naar Super Sauze. Een vergelijkbare beklimming als Pra Loup. Iets langer, nl. 8km maar met een vergelijkbaar profiel. We zijn eens benieuwd.

 

Het zonnetje komt er af en toe helemaal door en het is leuk klimmen. Weinig verkeer op deze onbekende klim zo laat op de dag. En ook hier zijn weer de nodige haarspeldbochten zodat er genoeg afwisseling in blijft. Na iets meer dan 1u fietsen komen we ook hier weer boven toe. Met de nodige foto's proberen we de setting zo goed mogelijk vast te leggen. 

 

 

Zo laat op de avond niet te lang meer blijven treuzelen en zo vlug mogelijk terug afdalen naar Barcelonnette. We rijden nog even het centrum door maar besluiten toch onmiddellijk door te rijden naar ons hotel. Het is al half 7 als we toekomen, snel een doucheke nemen en gaan eten. Nog even de gegevens van dit 2de kleinere ritje meegeven.

 


Strava Activity - Rit 4 (deel 2) Saint-Pons - Barcelonnette, Super Sauze: 28km