Rit 1: Lioux - Joucas

We zijn hier gisteren heel laat toegekomen na een lange autorit die nog wel vlot was gegaan tot aan Valence maar dan het laatste stuk van de ene in de andere file. Gelukkig zijn we goed ontvangen door de lieve eigenares van deze mooie woning. We liggen eigenlijk in een klein gehuchtje genaamd Parrotier knal tussen Lioux en Joucas in. Dus de eerste ochtend ga ik er, terwijl de boys nog slapen, gebruik van maken om een klein verkenningsritje te doen voornamelijk op zoek naar een bakkertje. Ik vertrek achter ons huisje door het gehuchtje om dan af te dalen naar Lioux zelf. Buiten de mooie rots die imposant over het dorpje uitkijkt geen bakkertje te vinden. Wel even wat foto's nemen.

 

 

Ik rij nog even achter het dorpje door en moet nog een serieus klimmetje over maar merk dat hier niets meer te beleven valt. Dus keer terug langs Lioux om zo via de grotere baan door te steken richting Joucas. Hopelijk heb ik daar meer succes met het vinden van een bakkertje. Joucas ligt ook op een helling dus dat wordt weer even klimmen, gelukkig niet te lang. En nog meer geluk want daar vind ik dan toch uiteindelijk brood in een klein kruidenierswinkeltje (épicerie) La Joucassienne. Gelukkig dus niet te ver van ons huisje zodat dit elke ochtend mijn ritje zal worden om brood.

 

 

Met lekker vers stokbrood en croissants in mijn rugzak rij ik terug naar ons huisje waar de boys stilletjesaan ook beginnen wakker te worden. En zo kunnen we samen lekker ontbijten terwijl ik al mijn eerste korte ritje hier heb kunnen afwerken.

 


RouteYou Track van de rit Lioux - Joucas


Strava Activity - Rit 1 Lioux, Lioux - Joucas: 15km

 


Maak jouw eigen website met JouwWeb