Rit 6: Montée de La Bérarde

Voorlaatste dag, het einde komt in zicht! Maar ze geven nog steeds een fantastisch weertje op dus genieten maar. En vandaag lijkt mij dat zeker ook mogelijk. Want we gaan weer iets onbekends doen, nl. Montée de La Bérarde. Maar deze ligt helemaal aan de andere kant van de vallei en gaat door een mooie kloof. Wel de langste beklimming hier die we doen van ruim 27km maar aan een gematigd gemiddelde van 3,5% over de ganse beklimming. Maar ja dat wilt nog niets zeggen, zie maar naar het onregelmatig profiel hieronder.

 

Profiel Montée de La Bérarde

 

Ondanks dat we de andere kant van de vallei gaan verkennen vertrekken we toch weer langs het vertrouwde fietspad langs de rivier tot in Le Bourg d'Oisans. Hierna blijven we even de drukkere hoofdbaan nu volgen om dan na een 15-tal km deze rechts te verlaten. En zo komen we aan de voet van de beklimming naar La Bérarde helemaal aan de andere kant. Een bordje geeft aan wat ons te wachten staat.

 

 

Zoals te zien was op het profiel begint deze klim dus heel gematigd met maar één piekje naar amper 7% in de eerste 9km. Genieten is dan ook hetgeen wat ik doe. Door een helemaal andere omgeving, langs rotspartijen en kloven, waar een riviertje ons heel deze klim blijft volgen. Fantastisch gewoon. Km 10 & 11 zijn dan weer even wat steviger om dan terug af te zwakken naar bijna 'vals plat'! Hier steken we dan ook nog eens het riviertje over wat weer prachtige beelden oplevert.

 

 

Hierna gaan de stijgingspercentages weer terug wat de hoogte in, gelukkig met wat mooie haarspeldbochten erin. Het einddoel komt steeds dichter bij en een nieuw landschap ontvouwt zich weer achter elke bocht die je neemt. Zo rustig hier en mooi om door te fietsen. Toch fantastisch die onbekendere beklimmingen. 

 

 

Het is wellicht moeilijk te geloven maar qua landschap en verschillende uitzichten is deze misschien wel één van de mooiste zo niet de mooiste die we hier gereden hebben. Waarschijnlijk ook omdat het zo'n lange klim is. Maar uiteindelijk na dik 3u fietsen komen we aan het eindpunt. Geen echte col, laat staan een naambordje. Want je kan waar het asfalt stopt nog verder door al hikend. Gewoon de paadjes langs de rivier blijven volgen tot aan hun oorsprong verder boven in de sneeuwtoppen. Wij gaan hier even op zoek naar een terrasje om iets te drinken want we hebben er dorst van gekregen.

 

 

 

 

Nadat we voldoende zijn bijgetankt op deze wondermooie en unieke locatie moeten we dus via dezelfde weg terug naar beneden. Een lange afdaling langs rotswanden en door kleine tunneltjes dus best oppassen. Want breed is het hier nooit maar gelukkig ook zo goed als geen verkeer. Zelfs heel weinig fietsers hier tegengekomen. Een verborgen pareltje deze La Bérarde! Zonder veel problemen komen we terug beneden  in het dal. Vanuit een niemandsland terug in de bewoonde wereld. Een vreemde gewaarwording. Zeker als we dan nog door het veel drukkere Le Bourg d'Oisans moeten. Even gaan kijken wat dit stadje te bieden heeft. Leuke winkeltjes en toffe cafeetjes. Dus gaan we nog maar eens stoppen op een fijn terrasje. Je merkt dat het einde van deze fietsvakantie in zicht komt. 

 

 

 

 

Na hier in Le Bourg d'Oisans nog even te hebben rondgeslenterd nemen we terug het rustige fietspadje langs het water tot aan ons hotel. Deze minder zware maar wel op één na langste rit sluiten we af met 87km op de teller en amper 1400hm. Ik zei het toch ééntje om van te genieten. En te koesteren. 's Avonds mag er dan al eens gezondigd worden! Stoofvlees met frietjes en een lekker dessertje! Njammie!

 


RouteYou track van de rit naar Montée de La Bérarde


Strava Activity - Rit 6 Allemond, Montée de La Bérarde: 87km

 


Maak jouw eigen website met JouwWeb