Fietsvakantie 2019: Argelès-Gazost

De laatste week van juni verblijven we in het fijne Chambres et Table d'Hôtes La Grange de Thalie in de Pyreneeën. Na een lange autotrip arriveren we s'avonds in deze kleine B&B op een prachtig gelegen domein net buiten het centrum van Argelès-Gazost. Met een eigen zwembad in een mooi aangelegde tuin zullen we hier een fantastische fietsweek beleven.

Argelès-Gazost is een gezellig dorpje net onder Lourdes op weg naar de gekende cols, zoals o.a. de Col duTourmalet, uit de Tour de France. Op voorhand hadden verschillende fietsmakkers van onze club ons verwittigd voor het wisselvallige weer in de Pyreneeën. Bij ons niets van dat, ze geven heel de week enorm warm weer op, zelfs een echte hittegolf in het centrum van Frankrijk. Wij hebben dan nog 'chance' dat het maar rond de 35°C zal worden! Zo vroeg mogelijk vertrekken is de boodschap dus. En gelukkig voor ons heeft de eigenares, ons Nathalietje, daar alle begrip voor zodat we elke ochtend rond 7u al kunnen ontbijten.

Nadat we alles hebben uitgeladen gaan we nog even in het dorpje iets eten. En maken we het best niet te laat zodat we morgenvroeg fris en monter aan onze eerste rit kunnen beginnen. We zijn eens benieuwd!


Totaal: 392km - 10416hm