Fietsvakantie 2020: Allemond

Het heeft een lange tijd aan een zijden draadje gehangen deze fietsvakantie. Maar 2 weken voor ons vertrek worden overal versoepelingen aangekondigd en kunnen we dus toch nog de bergen intrekken. Amai, wat heb ik hier enorm naar uitgekeken. Wel geen al te perfecte voorbereiding gehad door allerlei omstandigheden. Maar hey, we zijn onderweg naar de Franse Alpen! En ze geven weer fantastische weersvooruitzichten op.

Na een zeer vlotte autorit, we zijn dan ook al heel vroeg vertrokken, komen we in de vroege namiddag al toe in Allemond. Een klein dorpje dus aan de voet van de Col de la Croix de Fer en Col du Glandon, niet zover van Le Bourg d'Oisans waar die andere bekende berg ligt: Alpe d'Huez.

We verblijven in het fantastische La Douce Montagne gerund door de uiterst sympathieke Maarten dat helemaal op de sportieve (lees: fietsende) medemens is gericht. Wegens de corona maatregelen hebben we voor ieder een aparte kamer geboekt. Zo hebben we lekker voldoende plaats om al ons gerief uit te stallen.

Na alles te hebben uitgeladen en ons min of meer te hebben geïnstalleerd in onze kamers is er zelfs nog voldoende tijd om al een 'klein' verkenningsritje te doen. Kwestie van de benen al wat te kittelen voor de komende dagen. Laat die fietsweek maar komen!


Totaal: 491km - 13048hm