Rit 1: Minerve

Toch met een beetje zenuwen vertrek ik dan voor mijn eerste tochtje hier. Die gaan echter al snel liggen wanneer ik mijn eerste pedaalslagen maak door deze fantastisch mooie streek. Het zonnetje is dan ook nog eens overvloedig van de partij en ik geef mijn ogen meer dan de kost. De rit verloopt het eerste deel door de vlakkere vallei van de streek langs typisch slaperige franse dorpjes. Ik had mij voorgenomen om ook even langs het contactbureau van Kuypers Verhuur, ons reisbureau, in Beaufort te fietsen maar dat was spijtig genoeg in de namiddag gesloten! La douce france zeker!

 

Lokaal bureau van Kuypers Verhuur

 

Ik fiets dan maar verder de eerste hellingen tegemoet. Minerve ligt echt al in de bergen langs een mooie canyon, of gorge zoals ze dat hier in Frankrijk zeggen, en behoort blijkbaar tot één van de mooiste dorpjes van Frankrijk (Plus Beaux Villages de France )! En het dorpje heeft zijn titel echt niet gestolen, bewijzen de foto's.

 

Zicht op Minerve en zijn Pont Grand

 

Uitzicht vanop de Pont Grand over de gorge

 

Na deze mooie tussenstop vervolg ik mijn rit langs de prachtige gorge verder de bergen in naar het hoogste punt op de route. Op de Mont Célèbre staat een mooie aandenking aan de tourpassage van 2016 het jaar voordien! Je hebt hier ook een fantastisch uitzicht over de vallei.

 

Aandenking: Mont Célèbre Tour de France 2016

 

Uitzicht over de Aude vallei

 

Ik blijf nu verder fietsen op een soort plateau tot ik aan de achterkant van ons dorpje kom en daar de laatste afdaling inzet terug naar ons huisje. Dit eerste ritje was al meteen een heel leuke ervaring van 50km lang met 600hm.

 

RouteYou track van de rit naar Minerve


Maak een Gratis Website met JouwWeb