Rit 3: Ferrals-les-Montagnes

Vandaag mijn laatste fietsdag hier. Zoals de titel al doet vermoeden gaan we nog eens wat verder de bergen intrekken. Ferrals-les-Montagnes ligt eigenlijk wat verder in de bergen van het natuurreservaat “Du Haut Lanquedoc” achter ons dorpje. Maar ik ga eerst een stuk door de vallei rijden terug richting Minerve om vandaaruit verder door te steken naar de bergen. Als het al rustig fietsen is door de kleine dorpjes in de vallei dan is dat al helemaal het geval wanneer ik Minerve achter mij laat! Hier kom je weer helemaal in een totaal andere wereld terecht waar het echt lijkt dat de tijd heeft stilgestaan. Je moet zelfs oppassen dat je niet tegen de lokale fauna aanknalt want die lopen in dit gebied gewoon over de weg.

 

Hier staan de geiten gewoon op de baan!

 

En deze schapen hebben ook al geen omheining

 

Ook de uitzichten worden met de minuut spectaculairder. En de hoogtemeters tikken ook lekker aan. De dorpjes die je hier passeert lijken wel op sterven na dood met hoop en al een paar inwoners. We gaan verder de bergen in om uiteindelijk nog een echte 'col' over te rijden, de Col de Cousses, met zijn 650m het hoogste punt van de route.

 

Col de Cousses met 650m het hoogste punt

 

Als je eenmaal het hoogste punt van de route hebt gepasseerd verwacht je dat het ergste voorbij is en het vanaf nu makkelijker gaat in dalende lijn. Het eerste stuk is dat natuurlijk ook zo al zijn er onderweg toch nog een paar venijnige knikjes die je over moet. Eens die voorbij zijn kan ik aan een mooie afdaling beginnen terug naar ons huisje en dan kan een mens alleen maar blij zijn!

 

Me so happy!

 

Deze laatste rit zit er op na 60km met 1110hm en is de perfecte afsluiter van deze zeer mooie buitenlandse fietservaring in het zuiden van Frankrijk!

 

RouteYou track van de rit naar Ferrals-les-Montagnes