Rit 2: Badens

Voor mijn 2de rit kies ik een vlakker parcours door de Minervois of Aude vallei. Wat de namen van de dorpjes betreft hebben ze hier niet zo veel moeite gedaan moet ik zeggen! Ik vertrek uit ons dorpje, Félines-Minervois, en rij achtereenvolgens door: Caunes-Minervois en Laure-Minervois tot in Badens (mijn verste punt vandaag) en keer terug via Rieux-Minervois, welke net naast Peyriac-Minervois ligt! Ja ja, we plakken overal gewoon Minervois achter de naam en klaar! Het moet wel gezegd worden dat zo'n wijnstreek heel mooie plaatjes oplevert.

 

Eén van de vele wijngaarden

 

Nu het is zeker en vast niet al wijngaarden wat de klok slaat. Je komt ook gewoon heel mooie stukken weiland tegen met in de verte toch nog redelijk hoge bergpieken van de Corbières en zelfs de Pyreneeën!

 

De bergen van de Corbières met daarachter de Pyreneeën

 

Niet alleen maar wijngaarden

 

Ik zet mijn weg verder door de vele mooie dorpjes hier in de streek. De strakke wind is vandaag wel weer mijn bondgenoot en zelfs beneden in het dal kan het daardoor behoorlijk lastig zijn. Maar hey we klagen niet en trappen lustig verder. Deze 2de rit eindig ik met 52km op de teller en ook nog 480hm! Een vlakke rit door de vallei zeggen ze dan?

 

RouteYou track van de rit naar Badens


Maak een Gratis Website met JouwWeb