Rit 2: Monells

Een nieuwe dag, een nieuwe rit. Vandaag een half uurtje vroeger vertokken om de warmte en de drukte voor te zijn. Zoals gisteren al aangegeven moest ik de drukke GI-623 proberen te vermijden wegens te gevaarlijk. De terugweg van gisteren was een veel beter alternatief dus vertrek ik nu via deze route in de andere richting. En dus rij ik via Albons en Tor richting Verges. Een klein stukje drukkere baan hier maar eens voorbij Verges kan ik deze ook alweer achter mij laten en kom ik in wat ik graag stiltegebied noem. Helemaal alleen op deze kleine weggetjes ga ik via Foixà over een stevig klimmetje naar Púbol. Púbol is een heel klein pittoresk dopje waarover ik in mijn laatste rit wat meer uitleg zal geven. Na Púbol rij ik terug omhoog door een mooi stukje natuurgebied en passeer ik langs Capilla de Sant Iscle. Een klein gehuchtje dat mooie plaatjes oplevert.

 

Het kerkje op de achtergrond van Capilla de Sant Iscle

 

Mijn koersfiets tegen een heilig kruis? Oeps!

 

Na dit gehuchtje kom ik op de baan tussen Madremanya en Monells. Hier zie ik voor mij al serieuze bergen liggen maar die zijn voor een volgende rit. Nu sla ik linksaf richting Monells, het verste punt op deze route vandaag. Je bent dit kleine dorpje ook weer snel door gefietst en ik laat nu ook de heuvels op deze rit achter mij. Ik daal verder af naar Corçà waar ik een drukke baan oversteek en zet mijn weg weer verder langs kleine kronkelwegen, zelfs door een drooggelegde rivierbedding, richting Torroella de Montgí. Dit is het dorpje aan de voet van het natuurpark waar ik de jaren voordien al zoveel met mijn mountainbike ben door gefietst. Je ziet hier ook de hoogste top liggen met daar bovenop Castell de Montgrí. Vorig jaar ben ik daar proberen naar toe te rijden met mijn mountainbike maar een lokale gids verklaarde mij voor zot omdat het zelfs gewoon te voet al een hele uitdaging blijkt te zijn! Spijtig toen, maar voor nu levert het wel weer een mooie foto op.

 

Castell de Montgrí

 

Nu, zonder mountainbike, moet ik dus verplicht rond het natuurpark rijden via de geasfalteerde baan via Bellcaire d'Empordà terug naar L'Escala. Ik moet dit laatste stuk nog stevig op de trappers duwen wegens een strakke wind op kop vanaf de kust. Dit 2de ritje hier is goed voor 62km en 530hm.

 

RouteYou track van de rit naar Monells